Onsoosterhuizen.nl

Inloggen of inschrijven

Vocaalgroep Siloam te gast bij Oosterhuuzens DialectkoorDe uitvoering van het Oosterhuuzens Dialectkoor werd vorig jaar voor de eerste keer met veel succes in het Boshuis gehouden.


Het Oosterhuuzens Dialectkoor presenteert op zaterdag 21 april om 20.00 uur een nieuwe  uitvoering in het ontmoetingscentrum Het Boshuis in Klarenbeek. Het publiek kan genieten van een serie nieuwe liedjes, maar ook van een aantal succesliedjes uit de vorige jaren. Daarnaast is er ook nog een gastoptreden van de vrouwenzanggroep Siloam. Drie jaar geleden traden ze ook op met het koor met heel veel succes.

Het Oosterhuuzens Dialectkoor is opgericht op 8 maart 2005. De vereniging telt ruim 65 leden en wordt veel gevraagd in de regio voor optredens. Het koor is een vereniging waarbij vooral de gezelligheid de boventoon voert, maar waar wel getracht wordt de liedjes zo goed mogelijk te brengen. Het koor heeft inmiddels een repertoire van 80 liedjes, waarvan de tekst meestal door eigen leden is gemaakt of bewerkt. Voor begeleiding zorgen vier mannen, drie accordeonisten, een mondharmonicaspeler, een gitarist en een slagwerker. Jaarlijks wordt ongeveer 25 keer opgetreden.

Het koor brengt deze avond ook liedjes van de cd 'Mag d'r best wezen', die kort geleden werd gepresenteerd. Deze cd is ook te koop.

Er is ook een gastoptreden van de vrouwenzanggroep Siloam uit Arnhem, hetgeen 'Gezondene' betekent  Acht Indonesische vriendinnen vormen elf jaar een koor en treden regelmatig op. Zij zingen Indonesisch, maar zingen samen met het koor over de beken van Gelderland. Het bestuur van het koor kreeg vele verzoeken om de vocal group nogmaals te laten optreden.

Kaarten (6 euro) voor deze uitvoering zijn verkrijgbaar bij Primera De Damper Dorpstraat Beekbergen, M. Kobussen Droefakkers 3a Loenen, Bike Wolters Klarenbeekseweg 102 Klarenbeek, Bakkerij Gerrits Tullekensmolenweg Lieren, Gert Weijers Kievitsweg 7 Wilp-Achterhoek en bij de penningmeester Ton Tijhof telefoon 055-5062289.

Informatie ook via internet www.dialectkoor.nl