Archief 2013


In actie voor hygiëne (14-12-2013)

 
2013-12-14 in actie voor hygiene
De leerlingen uit groep B van Obs Oosterhuizen gaan geld inzamelen, in het kader van de actie Serious Request van 3FM, voor betere hygiëne in ontwikkelingslanden. Het gebrek aan schoon water, zeep en sanitaire voorzieningen is een stille ramp en kost jaarlijks circa 800.000 kinderen het leven. De voorbereiding van deze actie door groep 8 werd gestart met een gastles over dit onderwerp door een medewerker van het Rode Kruis. Hopelijk zal de inzet van de leerlingen beloond worden met een mooi bedrag, dat weer ten goede zal komen aan deze actie.

 

Bron: Regio Bode


Sinterklaasfeest 2013 (24-11-20130

2013-11-13 pietenorkest

 Zaterdag 23 november 2013 was Sinterklaas met zijn muziekpieten, swingende pieten, domme pieten en danspieten naar de veldschuur van de familie Kok aan de Achterste Kerkweg 89 in Oosterhuizen gekomen. Klein en groot hebben van een geweldige pietenshow genoten. Na afloop was er voor iedereen een beker warme chocolademelk en iets te snoepen.
 

“Het is pas feest als de pietenshow is geweest!” 
 


Mondolia zoekt nieuwe leden (14-11-2013)

 
Muziek en amusementsvereniging Modolia uit Oosterhuizen zoekt nieuwe (jeugd)leden. Zowel kinderen die nog geen noot kunnen lezen en spelen als jongens en meisjes die al een instrument beheersen zijn van harte welkom. Ook volwassenen mogen aankloppen bij de vereniging. Meer weten over lidmaatschap? Kijk op www.mondolia.nl


Lisa Brinkhuis voorleeskampioen 2013 (15-10-2013)

 

2013-10-15 lisa brinkhuis voorleeskampioen

 

Ieder jaar wordt er tijdens de Kinderboekenweek een voorleeswedstrijd gehouden. Na spannende voorrondes waren er nog vier finalisten over. Timo en Laura uit groep 8en Jeanne en Lisa uit groep 7. Deze leerlingen mochten op vrijdagmorgen voor de hele school voorlezen in het speellokaal. Iedereen heeft ademloos geluisterd en tinslotte besloot de jury dat Lisa Brinkhuis zich dit jaar voorleeskampioen mag noemen.

Bron: Voorster Nieuws


Week van de energierekening (14-10-2013)

 

2013-10-15 week van de energie
De Week van de Energierekening geeft aandacht aan makkelijk energie besparen in huis. Minder energieverbruik zorgt voor een lagere energierekening en een beter milieu.

Deze campagne loopt van 14 tot en met 20 oktober 2013. Voor meer informatie: week_van_de_energierekening.nl

 


Fietspad langs kanaal krijgt nieuwe asfaltlaag (12-10-2013)

 
De gemeente Apeldoorn is voornemens het fietspad langs kanaal zuid van een nieuwe asfaltlaag te voorzien.

De werkzaamheden, als het weer het toelaat, gaan voor het fietspad kanaal-zuid starten in de herfstvakantie (wk 43) waarbij in week (wk 44) de bermen worden aangevuld. Voor de fietsers wordt een verkeerscirculatie plan opgesteld
Het gehele fietspad langs de Beekbergsebeek zal van een nieuwe betonverharding worden voorzien, dit zal aansluitend vanaf (wk 45) worden aangelegd.

Indien het weer niet mee werkt kan het zijn dat we in de tijd moeten schuiven. het is wel de bedoeling het in dit jaar nog uit te voeren.


Gekker op de trekker! (02-10-2013)

  

2013-10-02 trekkertocht 2013

 

De dames uit Oosterhuizen zijn gek op lekker koken. Maar ook op hun trekker. Dus gaan ze af en toe samen een middag op pad. Op de trekker. Dit jaar maakten Toos Schroven en Ella Kruimer een mooie route, die liep via Klarenbeek, Hall en Loenen. Toos, die voorop reed, komt oorspronkelijk uit Hall en wist de mooiste weggetjes te vinden. De enige man die meerijdt met de tocht van ‘Aait Vedan’ is Andries Dolman, van mechanisatiebedrijf Dolman aan de Veendijk in Oosterhuizen. Hij rijdt in de bezemwagen met aanhanger, voor het geval er onderweg iets misgaat met een van de trekkers. Dat valt over het algemeen mee; hoewel er vele oldtimers meerijden zijn ze goed onderhouden. Het was afgelopen zaterdag het zesde jaar dat de tocht werd georganiseerd. Inmiddels is het een vaste activiteit in het dorp: elke laatste zaterdag van september damestrekkertocht. Meestal is er wel een groep van vijftien dames op de been. Uit Oosterhuizen en omliggende dorpen, maar vaste deelnemers zijn ook de dames Barmentloo uit Nijbroek. Doel is samen een gezellige middag te hebben. En je spreekt elkaar nog eens. Op de trekker is dan weer eens iets anders dan op de fiets. Volgend jaar nemen Miranda Kok en Dinie Scherpenzeel de route voor hun rekening.

 

Tekst: Hanneke Stegeman


Soroptimistclub organiseert WILDFAIR voor voedselbank (13-09-2013)

  

2013-09-13 wildfair voedselbank

 

Soroptimistclub Apeldoorn is een serviceclub, deze club zet zich in voor een menswaardige samenleving voor iedereen.

De Voedselbank heeft dringend een koel-vrieswagen nodig want, door de aangescherpte regels mag er geen, aan bederf onderhevig, voedsel meer worden opgehaald bij de leveranciers. Om dit mogelijk te maken wordt er een WILDFAIR georganiseerd en hopen ze een behoorlijk bedrag voor de sponsoring van de koel-vries wagen binnen te krijgen. De WILDFAIR is op zondag 29 september van 13.00 - 17.00 uur wordt de WILDFAIR gehouden. 

Locatie : ’De Wijsßelsche Encke’, Wieselse Enkweg 50, 7345 CM Wenum Wiesel. 


Filmclub VAAC in Apeldoorn zoekt nieuwe leden (27-08-2013)

  

2013-08-27 vaac 

 

De VAAC, Vereniging van Apeldoornse Amateur Cineasten, is de enige film- en videoclub in Apeldoorn en omstreken. Deze bestaat al meer dan 70 jaar en is in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden. Bij de VAAC, Vereniging van Apeldoornse Amateur Cineasten, staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of iemand er wel of niet aan deelneemt. Leden van onze vereniging maken behalve vakantie films, alleen of samen met andere leden documentaires, natuurfilms, familiefilms etc. Zo zijn er o.a. films gemaakt over het “Oranje Park”, de “Hamermolen” in Ugchelen, de “Wenumse watermolen” in Wenum, het Ereveld in Loenen en “Ons Huis”.


Artikel over Domatrac in "Trekker" van juni 2013 (04-06-2013)

  

2013-06-04 domatrac

In het blad "Trekker" van juni 2013 is een artikel gepubliceerd over Domatrac Mechanisatie uit Oosterhuizen. In het blad staat een interview met

Gerjan Dolman, directeur, omtrent de verwerving van drie nieuwe dealerschappen:
Kubota landbouw, Fendt en Pöttinger.

  
 

Bron: Trekker 


Oldtimerdag Oosterhuizen groot succes (30-05-2013)

  

 2013-05-30 oldtimers groot succes

Ondanks dat het een beetje fris was, maar gelukkig droog, is de door de Dorsclub Lieren georganiseerde Oldtimerdag een groot succes geworden. Op het feestterrein hadden zich 70 oldtimertrekkers verzameld dit om 10.30 uur vertrokken voor een toertocht van ruim 20 km door het prachtige Oosterhuizen.

Bron: Voorster Nieuws


 Groep 8 Obs Oosterhuizen behaald certificaat Jeugd Eerste Hulp (30-05-2013) 

  

 2013-05-30 groep 8 haalt ehbo diploma

Donderdag 23 mei hebben alle leerlingen van groep 8 van de Oosterhuizens basisschool het certificaat Jeugd Eerste Hulp behaald. Weken hebben de leerlingen geoefend onder de leiding van de kaderinstructeur, de heer Bernhard Wassink. Hij bracht de beginselen van de Eerste Hulp bij. Het huiswerk werd ook serieus genomen.

Bron: Voorster Nieuws


 Berry Scholten schutterskoning 2013 (17-05-2013) 

  

Berry Scholten is schutterskoning 2013 geworden. De strijd tussen maar liefst 120 mannen en vrouwen was hevig.

De organisatie kan terugkijken op drie zeer geslaagde dagen, met onder meer Oranjebal, een country en westernfeest en de grote snuffelmarkt, waar dui­zenden  bezoekers op af kwa­men. 


 Oranjekermis 17,18 en 20 mei 2013 (08-05-2013)2013-05-08 banner oranjekermis 2013

 

Het oranjecommité is er, voor de 51e keer, weer in geslaagd een aantrekkelijk programma samen te stellen voor onze traditionele Oranjekermis.  


Kermis met oldtimer trekkerdag (08-05-2013)

 

2013-05-08 oldtimer trekkerdag

De dorsclub Lieren houdt ter ere van de kermis in Oosterhuizen een oldtimer trekkerdag op zaterdag 18 mei op het terrein bij de kermis aan de Achterstekerkweg. Het zou leuk zijn als er mensen met stationaire motoren, oude machines en werktuigen aanwezig zijn. Ook historische werktuigen achter de trekkers zijn van harte welkom.

Bron: Voorster Nieuws

 


Domatrac Mechanisatie voert 3 nieuwe merken! (07-05-2013)

2013-05-07 domatrac mechanisatie voert 3 nieuwe merken

Domatrac mechanisatie vof gevestigd in Oosterhuizen laat radicaal een geheel frisse wind waaien.
Per 1 mei 2013 heeft Domatrac Mechanisatie vof het exclusieve Fendt landbouwtractoren dealerschap voor de regio overgenomen. Hiermee heeft zij qua verkoop nieuw afscheid genomen van de trekkermerken Steyr en Case.
Naast het dealerschap van Fendt landbouwtractoren heeft Domatrac Mechanisatie vof ook het exclusieve dealerschap van Kubota landbouwtractoren en Pöttinger hooibouw en grondbewerkingsmachines verworven. Hierdoor heeft het bedrijf afscheid moeten nemen van Fella hooibouwmachines waar zij al sinds jaar en dag dealer van was.
De overstap naar deze 3 nieuwe merken geeft Domatrac Mechanisatie vof een extra en nieuwe impuls voor de toekomst. De merken sluiten exact aan waar het bij Domatrac Mechanisatie vof om draait: technisch en kwalitatief zeer hoogstaande en vooruitstrevende producten voeren met een eigen gezicht en verhaal. Iets wat goed aansluit op de andere gevoerde merken (o.a. Faresin, Gehl, etc.) en de bedrijfsvisie van Domatrac.
2013-05-07 logo domatracIn de komende periode zullen de medewerkers van Domatrac Mechanisatie vof invulling gaan geven aan het vernieuwde gezicht van de organisatie. Alle bestaande klanten en contacten worden persoonlijk benaderd om deze verandering toe te lichten.
Klanten die kennis willen maken met de nieuwe productenlijn van Domatrac zijn welkom om diverse machines (o.a. Pöttinger 3 meter maaier, 10 meter schudder en een 8,5 meter hark) en tractoren (o.a. Kubota M9960) uit te proberen. Deze worden kosteloos* ter beschikking gesteld onder het motto “Sterke merken binnen handbereik”.
Voor meer informatie: 055-5051026.


Paul Meulenberg wint overtuigend Oosterhuizense Open Golfkampioenschappen ( 05-05-2013)

 

2013-05-05 oosterhuizense open 2013

Onder buitengewone mooie weersomstandigheden zijn zondag 5 mei 2013 de Open Oosterhuizense Golfkampioenschappen gehouden. Het jaarlijks evenement (dit jaar voor de 6e keer gehouden) vindt zoals gewoonlijk plaats op golf en businessclub De Scherpenbergh. Henny Berends was de winnaar van de stablefordwedstrijd en Paul Meulenberg won, ondanks 2 waterslagen op de 18e,  de strokeplaywedstrijd. Helaas moest René Post verstek laten gaan.
Uitslag strokeplay:

1-Paul Meulenberg(86), 2-Peter Bakker(91), 3-Henk Boeve(94), 4-Joop van Alphen(98), 5-Mike van Emmerik(99), 6-Henny Berends(106)


Nationale sportweek op Oosterhuizen (02-05-2013)
 

2013-05-03 nationale sportweek op oosterhuizen

Obs Oosterhuizen stond de afgelopen week weer helemaal in het teken van sport. Na een spetterende opening op het schoolplein, volgde een zeer actieve week. De leerlingen zijn met mountainbikes het bos in geweest, ze hebben paardgereden, keeperstraining, freerunning- en korfballes gehad. Ook zijn ze naar het Omnisportcentrum geweest. Er is gezwommen en er werd karate gegeven, maar ook hebben enkele groepen een volksdansles gevolgd en was er een buitenspeeldag. Deze sportieve week is afgesloten met de Koningsspelen.

  

Bron: Klaverblad.nu


Obs Oosterhuizen bezoek kroondomeinen en paleistuinen (17-04-2013)
 

2013-04-10 obs oosterhuizen bezoekt kroondomeinen

De groepen vijf en zes van de obs Oosterhuizen hebben een bezoek gebracht aan het Loo voor een lesproject Sprengen en Spuitkoppen. De les ging over het gebruik van water in de kroondomeinen en paleistuinen. Ook wer er aandacht besteed aan de geschiedenis van het paleis en de tuinen. De leerlingen hebben veel geleerd over grondwater, sprengen en waterkracht. Als toetje mochten de kinderen de boswachter een handje helpen met het voederen van de herten.

  

Bron: Voorster Nieuws


Optreden Oosterhuuzens Dialectkoor en Brook Duo (15-04-2013)


2013-04-17 oosterhuuzens dialectkoor en brook duo

Het Oosterhuuzens Dialectkoor verzorgde zaterdag 6 april 2013, onder leiding van haar nieuwe dirigent Theo Uijttenboogaart, in een gloednieuw tenue, een geslaagde uitvoering in een volledig uitverkochte zalencentrum De Nieuwe Zweep.

Bron: Voorster Nieuws


Gouden vingers, geen crisis (14-04-2013)

2013-04-14 gerald en wilfred de grootBroers als interieurbouwer altijd druk in schuur ouderlijke boerderij Oosterhuizen. Natuurlijk had hij hart voor het boerenbedrijf van zijn ouders. Maar van meet af aan stond vast dat het bedrijf in Oosterhuizen te klein was voor een duurzame toekomst. Boven­dien kreeg hij op vmbo-school Sprengeloo in Apeldoorn de smaak van het fijne houtwerk te pakken. Zes jaar geleden begon hij voor zichzelf en reeg hij de op­drachten aan elkaar. De schuur bij de ouderlijke boerderij werd te klein en handen kwam hij te kort. Nu beschikt Wilfred de Groot (31) over een prachtige nieuwe werk­plaats, en over de steun van broer Gerald (38), die zijn baan als werk­tuigbouwkundige in de papierin­dustrie in Eerbeek inruilde voor het succesverhaal van zijn broer.

 Bron: De Stentor


Wedstrijd IJslandse paard aan de Molenberg (13-04-2013)
 

2013-04-13 wedstrijd ijslandse paardOp 27 april 2013 wordt er weer een wedstrijd georganiseerd voor het IJslandse paard. Van 09.30 uur tot 17.00 uur zullen mens en paard hun kunsten vertonen aan de Molenberg in Oosterhuizen. Iedereen is van harte welkom om deze wedstrijd te komen bekijken.

 


 

Zelf steentje bijdragen aan KIKA (29-03-2013)

2013-03-29 zelf steentje bijdragen

Kika is gestart met de landelijke actie, draag je steente bij tegen kinderkanker, om de bouw van Het Prinses Maxima Centrum te realiseren. Er is veel geld voor nodig en met deze actie kan iedereen zijn steentje bijdragen aan de bouw. Leerlingen van Obs Oosterhuizen hadden afgelopen week lege flessen ingezameld om op deze manier bij te dragen aan de actie.
Bron: Klaverblad

 


 

Leerlingen Obs Oosterhuizen lopen palmpaasoptocht (29-03-0213)

2013-03-29 leerlingen obs oosterhuizen lopen palmpasaoptochtVrolijk zingend met mooi versierde stokken zijn de leerlingen van Obs Oosterhuizen weer door het dorp gelopen. Ook de peuters van peuterspeelzaal "Het Oosterhuisje" liepen gezellig tussen de kleuters mee.

Bron: Voorster Nieuws

 


 

Obs Oosterhuizen doet mee aan Opsporing verzocht (20-03-2013)

2013-03-20 opsporing verzocht
De groepen 7 en 8 van Obs Oosterhuizen zijn de afgelopen weken bezig geweest met het erfgoedproject "Opsporing verzocht" van Markant. Dit project bestaat uit drie lessen waarin de kinderen aan de hand van vier voorwerpen op zoek gaan naar cultureel erfgoed in Apeldoorn. Tijdens de tweede les kwam 'een verhalenverteller' in de klas en tijdens zijn verhaal werd de herkomst van deze voorwerpen duidelijk. De kinderen blijken goed speurneuzen te zijn en goed overweg te kunnen met verschillende bronnen zoals oude ansichtkaarten, krantenartikelen, palttegronden en google maps.


Bron: Voorster Nieuws.

 


 

Paul Roosenboom wint Tien over Rood Oosterhuizen (23-02-2013)2013-02-28 paul roosenboom wint tien over rood oosterhuizen

In het dorpshuis van Oosterhuizen werd het jaarlijkse Tien over Rood toernooi gehouden. 176 enthousiaste biljarters melden zich bij de wedstrijdleiding. Paul Roosenboom uit Klarenbeek won het spannende toernooi. Frans van de Broek was scheidsrechter/teller, Gerrit Stufken border en de schrijver was Jan van de Berg.

 


 

Leerkrachtendag op Obs Oosterhuizen (21-02-2013)
 

2013-02-28 leerkrachtendag obs oosterhuizen Traditiegetrouw hebben de leerlingen van de openbare school Oosterhuizen de laatste vrijdag voor de voorjaarsvakantie leerkrachtendag gevierd. Iedereen mocht verkleed naar school komen. De leerkrachten werden, onder leiding van een echte dirigent, krachtig toegezonden. Het werd een geweldige dag, een prima aanloop naar de vakantie.

 


 

Dameskoor "De Regenboog" geeft uitvoering in dorpshuis (13-02-2013)
2013-02-13 dameskoor de degenboog geeeft

Op 21 april geeft dameskoor "De Regenboog" een uitvoering in het dorpshuis van Oosterhuizen. Aanvang is 14.30 uur en de toegang is gratis. Het koor kan nog wel enige dames gebruiken, heeft u belangstelling? Zij oefenen de even weken in het jeugdhuis van Loenen. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen.

 


 

Nieuw reisbureau in Oosterhuizen/Lieren (2013-02-04)


Edith van der Heiden, Persoonlijk reisadvies. Er is een nieuwe en ideale manier om reizen te boeken. Een reis boeken wanneer u dat uitkomt, via de telefoon, mail, bij u thuis of op kantoor. Samen met u de reis boeken die u wenst. U hoeft er de deur niet voor uit, u hoeft niet urenlang op het internet te zoeken. U krijgt gedegen reisadviezen van een ervaren reisadviseur en de zekerheid en bescherming door de ANVR en SGR voorwaarden.
Boeken via Personal Touch Travel: Snel – Deskundig – Makkelijk.
En voor al deze service betaalt u niets extra en een trip naar het reisbureau is niet meer nodig! Wilt u meer weten over wat ik voor u kan betekenen?
Stuur een e-mail naar: edith.vanderheiden@personaltouchtravel.nl of ga naar www.persoonlijkereisadviezen.nl

 


 

Harry Slot draagt taken wijkagent over (18-01-2013)
 

2013-01-18 harry slot draagt taken wijkagent overHarry Slot, wijkagent van Oosterhuizen, Lieren, Beekbergen en Loenen is per 01-01-2013 met pensioen gegaan en heeft zijn taken als wijkagent overgedragen aan Theo Simmelink. De komende tijd zal hij nog wel eens in Oosterhuizen te zien zijn, niet als wijkagent, maar als Harry. Hij heeft altijd een goede band gehad met de bewoners en wijkraden. Wij bedanken Harry voor zijn bijdrage aan een veilig dorp en wensen hem en zijn vrouw veel wandel-, fiets-, sport-, en leesplezier toe.


Bron: De Stentor