Archief 2011


 

Meepraten over toekomst apeldoorn (20-12-2011)
 

Meepraten over toekomst apeldoorn 20-12-2011
Waarheen moet het met Apeldoorn? Meer ruimte voor watersport? Met het pontje over van Welgelegen naar de binnenstad? We hebben een plaatje gemaakt met een niet zo waarschijnlijk Apeldoorn om iedereen te prikkelen mee te denken over de toekomst. Want: hoe willen we het wel? En hoe gaan we dat voor elkaar krijgen zonder regels en kaders en handhavingsdilemma’s? De dorps- en wijkraden zijn betrokken geweest bij de voorbereidingen van de Structuurvisie. In het koersdocument ‘Apeldoorn Buitenstad’ staan de resultaten van die voorbereidingen. Maar we willen ook in gesprek met de achterban van de dorps- en wijkraden. En dat kan heel gemakkelijk door ons speciale forum dat tot 18 januari actief is. Wij nodigen alle Apeldoorners uit om te gaan naar www.apeldoorn.nl/structuurvisie om zich op te geven en aan de hand van vragen van de gespreksleider mee te praten. Doe zelf mee en inspireer anderen ook mee te doen. Meld u vandaag nog aan! Laat anderen niet alleen bepalen waar het heen moet met Apeldoorn!


Buurtbus oosterhuizen blijft op volle snelheid (15-12-2011)
 

Buurtbus oosterhuizen blijft op volle snelheid 15-12-2011
De buurtbus van Oosterhuizen blijf op snelheid. Drie jaar na de start kon op 14-12-2011 de 25.000e passagier in de bloemen worden gezet. Het was Jannie Diks (77) uit Lieren. Achter het stuur zat secretaris en chauffeur André Reumer.

Bron: De Stentor


Geef uw mening over de mooiste woonomgeving (12-12-2011)

In de smaaktest Apeldoorn viawww.smaaktestapeldoorn.nl  kunt u uw persoonlijke waardering geven voor 35 verschillende naoorlogse woonomgevingen in Apeldoorn. Het gaat hierbij steeds om uw beoordeling van zowel de architectuur als de openbare ruimte op de foto’s. Architectuurcentrum Bouwhuis heeft een selectie gemaakt van 35 naoorlogse woonbuurten in Apeldoorn die representatief zijn voor de vijftiger, zestiger,zeventiger, tachtiger en negentiger jaren en de periode na 2000. Deze woonbuurten verschillen in architectuur, woontypologie, omgeving en openbare ruimte. Architectuurfotograaf Harry Noback heeft in opdracht van Bouwhuis ruim 500 foto’s gemaakt van al deze projecten. Met behulp van deze foto’s heeft Bouwhuis samen met FARO Architecten een nieuwe internetsite ‘www.smaaktestapeldoorn.nl’  ontwikkeld, waarmee het publiek in en buiten Apeldoorn wordt uitgenodigd de smaaktest te doen. Bij deze waarderingstest zal het gaan om de beoordeling van de totale woonomgeving. De bedoeling is om zowel het vakdebat inhoudelijk te voeden als het publiek te stimuleren na te denken over wat men belangrijk vindt in de woonomgeving. Uit de test zou moeten blijken welke factoren een woonbuurt geliefd maken of niet geliefd en welke relatief kleine toevoegingen of veranderingen aan de gevel, het dak, de omgeving en openbare ruimte grote invloed hebben op de waarderingscijfers. 

Indien mogelijk wordt er aan de hand van verkoopcijfers een analyse gemaakt of er een verband bestaat tussen waarderingen in de smaaktest en waarderingen op de koopmarkt. Kortom loont het de moeite om de woonomgeving beter te maken.


Obs Oosterhuizen Dag van de rechten van het kind (30-11-2011)

In het kader van de dag van de rechten van het kind, heeft Amnesty een gastles gegeven over de rechten van kinderen. Samen met mevrou Christel Woudenberg hebben de kinderen nagedacht over de rechten van mensen en in het bijzonder van kinderen. De kinderen hebben o.a. een kaart gemaakt voor kindsoldaten. Deze kaarten worden verstuurd naar een organisatie die het opneemt voor de kindsoldaten en probeert die door deze kaartenactie een hart onder de riem te steken.


Sinterklaas met pietenorkest (19-11-2011)
 

Sinterklaas met pietenorkest 19-11-2011
Het was zaterdag 19 november weer een supergezellig optreden. Sinterklaas was met zijn muziekpieten weer naar de veldschuur van de familie Kok in Oosterhuizen gekomen. Sint, de Pieten en alle kinderen/volwassenen zaten gezellig op strobalen in de veldschuur. Er werd weer een uur lang gezongen en gedanst door de Pieten (Handjes draaien, Polonaise lopen, Roeien, roeien, Kom pak je lasso maar). De kinderen en ook de volwassenen deden gezellig mee. Het initiatief komt van Henny Vels, dirigent van het Apeldoorns Accordeon Orkest. De aanwezige muziekpieten spelen in dit orkest. Meer info over dit geweldige orkest: www.aao-online.nl Het was weer een geslaagd feest voor de kinderen en de aanwezige Moeders, Vaders, Oma's en Opa's. Na afloop was er voor iedereen warme chocolademelk en iets te snoepen.


Skelterpret (20-10-2011)
 

Skelterpret 20-10-2011
Op woensdag 19 oktober werd er voor de tweede maal een skeltertocht voor kinderen in Oosterhuizen gehouden. Dit evenement wordt door vrijwilligers van het Dorpshuis georganiseerd. Vergezeld door een heerlijk zonnetje reden de kinderen door de enk. Halverwege de tocht werd er gestopt voor wat lekkers en wat te drinken. Vervolgens werd er een race gehouden. Om de beurt reden de deelnemers een rondje door het veld met veel waterplassen, wat de pret alleen maar groter maakte. Daarna weer achter elkaar naar het Dorpshuis. De kinderen waren net op tijd thuis voordat de onweerbui losbarstte. Er wordt met veel plezier op de tocht terug gekeken.


Iedereen kan zingen bij de regenboog (06-10-2011)
 

Iedereen kan zingen bij de regenboog 06-10-2011
Dameskoor "De Regenboog" is op zoek naar nieuwe leden. Het repertoire is Nederlands en Engelstalig. Wij oefenen elke dinsdagavond in Oosterhuizen of Loenen. Auditie is niet nodig. Voor inlichtingen: Mail naar J.Wolken@chello.nl


Dameskoor de regenboog bestaat 5 jaar (27-09-2011)
 

Dameskoosr de regenboog bestaat 5 jaar 27-09-2011
5 jaar geleden is het dameskoor "De Regenboog" uit Oosterhuizen opgericht, tijd dus voor het eerste jubileum. De enthousiaste leden genoten ’s-middags om 15.00 uur van een broodbuffet in restaurant de Driekant in Zutphen. Dit restaurant ligt in het hart van dit oude hanzestadje aan de IJssel. In het historische pand van Driekant Ambachtscentrum is zowel een bakkerij, winkel als lunchcafé gevestigd. De sfeer is er oud- Hollands. Na de lunch werd koers gezet naar het dorpshuis in Oosterhuizen waar onder genot van een hapje en drankje oeroude Hollandse spelletjes werden gespeeld. De sfeer onder de leden van het koor is prima, dat ze niet alleen heel veel plezier hebben aan het zingen maar ook in andere bezigheden bewijzen de foto’s.


Trekkertocht_aait vedan (24-09-2011)
 

Trekkertocht_aait vedan 24-09-2011
Zaterdag 24 septermber 2011 is de damestrekkertocht Aait Vedan 2011 "verreden". Andries Dolman had weer de koffie klaar voor de ontvangst en start bij firma Domatrac aan de Veendijk. Met een grote opkomst en belangstelling ging de tocht door de prachtige omgeving van Oosterhuizen. Mede dankzij de weergoden (het was een prachtige dag) is het wederom een groot succes geworden en zeker voor herhaling vatbaar.


Groene golf begint in Oosterhuizen (17-09-2011)

Meer dan zeshonderd deelnemers trok het evenement Groene Golflengte in Radio Kootwijk. In het slotweekend bezochten nog eens 3500 mensen de bijbehorende expositie. De Oosterhuizense organisatie, Janneke Slingerland, Erna Berends en Hanneke Stegeman zijn dan ook dit tevreden.


Leerlingen OBS Oosterhuizen winnen Apelquest (14-09-2011)

Leerlingen van de Obs Oosterhuizen hebben enige tijd geleden de Apelquest puzzeltocht gefietst. Tijdens het fietsen moesten er allerlei vragen beantwoord worden over historische locaties. De route ging door Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen. De vragen die daarbij beantwoord werden, bleken een prijs waard te zijn. Afgelopen donderdag mochten de kinderen deze welverdiende prijs in het CODA café in ontvangst nemen. Dat betekent dat zij met z'n allen een dagje naar de Koninging Julianatoren mogen.


Triënnale 2011 denkt liefst in kansen (01-09-2011)

De Apeldoornse Triënnale krijgt een vervolg. In een "light"-uitvoering. Kees Slingerland, inwoner van Oosterhuizen en voorzitter van de Triënnale, ziet desalniettemin grote kansen. Een week lang debatten over natuur en landschap en de wijze waarop economie, samenleving en natuur elkaar kunnen versterken. Het debatteren onder de naamGroene Golflengtewordt gehouden van 5 t/m11 september in het zendgebouw van radio Kootwijk. Inschrijving is vrij.

Bron: De Stentor


Prinseveer bij prinsenhove (11-08-2011)
 

Prinseveer bij prinsenhove 11-08-2011
Restaurant de Prinsenhove te Oosterhuizen is zo'n zes jaar geleden nieuwe leven ingeblazen en ligt midden tussen twee bruggen. Wegens de, voor fietsers, gevaarlijke route langs het kanaal heeft eigenaar Ad Prinse 'n veerpont voor zijn restaurant over het kanaal liggen. Geïntresseerden kunnen gratis gebruik maken van deze pont, even bellen en ze worden opgehaald.

Bron: Voorster Nieuws


Natuurmomumenten toont oogsten van graan (01-08-2011)

Bij de zorgboerderij De Groote Modderkolk was, tijdens het Loenense oogstfeest, een gezellige oogstmarkt ingericht met demonstraties en kraampjes. Natuurmomumenten had het maaien en oogsten van het graan op de Loenense enk op het programma staan. Op de machine die maait en ook de bossen (garven) bindt, zat onze inwoner, Evert Jan Wilbrink, die met een gaffel de grootte van de bossen aangaf. De machine is eigendom van Jan Jansen uit Lieren. Beiden zijn lid van de Dörsclub uit Lieren.

Bron: De Stentor


Evenement Groene Golflengte (27-07-2011)

Evenement Groene Golflengte gaat ten strijde tegen verdeeldheid over natuur en landschap. Ondernemers, beheerders, bestuurders, burgers, kunstenaars en onderzoekers, iedereen die iets te maken heeft met natuur en landschap kan tijdens het evenement Groene Golflengte zijn/haar stem laten horen. "De meningen lopen duidelijk uiteen en ze zijn duidelijk aan het polariseren" zegt Kees Slingerland, intitiatiefnemer van de Groende Golflengte en inwoner van Oosterhuizen. "Wij willen met de Groene Golflengte proberen om een nieuw, verbindend geluid te laten horen.

Bron: Voorster Nieuws


Golfbaan De Scherpenberg moet wachten met gebruik oefenholes (12-07-2011)

De raad van State vindt dat de gemeente Apeldoorn terecht een dwangsom heeft opgelegd aan de Golfclub De Scherpenbergh. De uitspraak is een opsteker voor de "Vrienden van het Albaveld" (onder leiding van Charles Veerkamp) die al 13 jaar te hoop loopt tegen de golfbaan in Oosterhuizen. Echter een domper voor de vele, ook uit Oosterhuizen afkomstige, golfers, die volop genieten van de prachtige natuur in het Albaveld.

Bron: Voorster Nieuws


Fiets-Jubileumvierdaagse (11-07-2011)

Voor de 25e keer werd in Oosterhuizen de avondfietsvierdaagse gehouden. Daar deden 176 deelnemers aan mee, véél meer dan vorig jaar. Een opsteker voor het organiserende dorpshuis.

Bron: Regiobode


Obs Oosterhuizen geniet van sportmiddag BOL (29-06-2011) De brede school voor de dorpen Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen is dit schooljaar van styart gegaan en heeft met groot succes een sportmiddag georganiseerd voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit onze dorpen.

Bron: Voorster Nieuws


Op jacht naar vossen en talenten (17-06-2011)

Met de start van het jaarlijkse Oranjefeest wer een vossenjacht en talentenjacht gehouden. Het thema was: HELDEN. Alle kinderen en leerkrachten van de Obs Oosterhuizen kwamen als helden verkleed naar school, waarna er in het bos nabij de school werd gezocht naar 20 vossen. 's-middags werd in de feesttent op het kermisterrein een talentenjacht gehouden.

Bron: Klaverblad


Gastles vereniging Oud Apeldoorn op Obs Oosterhuizen (17-06-2011)

Wim Kroon van de vereniging Oud Apeldoorn heeft een gastles gegeven over koniging Wilhelmina. De kinderen van groep 6 en 7 waren zijn aandachtige luisteraars.

Bron: Klaverblad


Dennis Gorsseling nieuwe schutterskoning van Oosterhuizen (15-05-2011)

Het ging er vrijdagavond 10 juni weer even om spannen wie dit jaar de schutterskoning van Oosterhuizen zou worden. De strijd was wederom hevig. Maar liefst 128 mannen en vrouwen deden aan de wedstrijd mee. Dennis Gorsseling (23) loste het, 500e, beslissende schot en werd daardoor schutterskoning 2011.

Bron: Regiobode


Muziek in Amfitheater (15-06-2011)

Door de stevige wind was de muziek van Seniorenorkest de Vriendenkring uit Klarenbeek door heel Oosterhuizen te horen. De dames en heren speelden in het Amfitheater aan het Oude Veen, waar de bezoekers een rustige middag beleefden.

Bron: Regiobode


Pinksterkermis Oosterhuizen (03-06-2011)

Vrijdag 10, Zaterdag 11 en Maandag 13 juni wordt weer de traditionele Pinksterkermis in Oosterhuizen gehouden.
Maandag wordt van 09.00 uur de overbekende "rommelmarkt" gehouden. Wilt u spulletjes verkopen dan kan dit. Vanaf 07.00 uur kunt u het terrein aan de Achterstekerkweg oprijden. Een plek kost € 5,00 per strekkende meter, wilt u een kraam huren neem dan contact op met Ad Steenbergen 06-22660880.


Concert De Vriendenkring (03-06-2011)

Op woensdag 8 juni verzorgt het seniorenorkest "De Vriendenkring" uit Klarenbeek in het Amfitheater in Oosterhuizen een concert. Het wordt een programma met bekende, prettig in het gehoor liggende, muziek. Aanvang 14.30 uur en de toegang is gratis.

Bron: Voorster Nieuws


Openlucht theaters (21-05-2011)

De Stentor heeft een artikel geschreven over Openlucht Theaters. Ook het amfitheator van Oosterhuizen krijgt de nodigie aandacht.

Bron: De Stentor


Atlas Beekbergen, Lieren, Oosterhuizen (21-05-2011)

Carin Reinders, directeur CODA, presenteerde zondag bij Ruitersmolen de Atlas Apeldoorn 2011. De geschiedenis van de dorpen Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen worden dit jaar belicht door middel van een tentoonstelling en twee historische fietsroutes. 

Bron: Klaverblad


7364.nl nieuwe onderneming in Oosterhuizen (19-05-2011)

Met 7364.nl combineert onze inwoonster,  Erna Berends,  kennis en ervaring met werken in Apeldoorn. Haar visie? Uw onderneming ondersteunen. Zodat u tijd heeft voor ondernemen. 7364.nl biedt u coaching, training en ondersteuning. Dit gecombineerd met kennis van en ervaring op het gebied van pr (website, sociale media), marketing, sales en een pragmatische instelling maakt dat dingen in uw onderneming voor elkaar komen. Op een gepassioneerde, enthousiaste wijze weet 7364.nl mensen en ondernemingen te raken en aan zich te binden.  De kracht is daadkracht en een open, eerlijke en directe communicatie.7364.nl kiest bewust voor werken in de gemeente Apeldoorn om zo het woon-werkverkeer te beperken.  Voor meer informatie:www.7364.nl


Hanneke wordt in de dorpsraad opgevolgd door Janneke (28-04-2011)

Woensdagavond heeft Hanneke Meulenberg, na ruim 9 jaar, haar functie in de dorpsraad Oosterhuizen overgedragen aan Janneke Slingerland. Na lovende woorden van de voorzitster memoreerde Hanneke haar tijd in de dorpsraad. Met name door uit respect te handelen krijgt de dorpsraad veel voor elkaar. Respect terug te vinden in de periode van zowel Klaas Berends als Annie de Groot. Oosterhuizen mag trots zijn op deze dorpsraad! Als dank kregen de leden van de dorpsraad een zakje zonnebloemenzaad en het dorpslied met een persoonlijke noot van Hanneke. Hierbij werd ook de webmaster niet vergeten!.  


Geslaagde 1 aprilgrap Oosterhuizen (08-04-2011)

De openbare basisschool Oosterhuizen kreeg op vrijdag 1 april wel een erg vreemd bezoekje. De "inspecteur van Algemene Hygïene Binnen Basisscholen" kwam een bezoekje brengen. Om dit onderzoek goed te laten verlopen, moesten de leerlingen voor de zekerheid allemaal een handdoek en zeep meenemen, en van te voren, natuurlijk goed gedoucht zijn.

Bron: Klaverblad


Ook zonder gemeente prachtig dorp (17-03-2011)

Oosterhuizen was het tweede dorp dat de rekencommissie voor haar onderzoek naar de verhouding tussen gemeente en de dorpen aandeed. In Oosterhuizen blijkt de zelfredzaamheid heel groot te zijn. Een twintigtal inwoners van het dorp schotelde in twee uur tijd een samenleving voor waar andere dorpen, maar ook de wijken van Apeldoorn jaloers op kunnen zijn. Zonder geld van de gemeente, zonder veel andere hulp. Soms werkt de gemeente meer tegen dan voor; waarom oet een vergunning voor een gezellige rommelmarkt € 150 kosten?; waarom moet dit jaar licht in het weiland komen als de fancifair er wil parkeren? Minder regels, stelt de rekenkamer vast. Want anders is het geen faire deal.

Bron: De Stentor (Bert Felix)


Uitvoering Oosterhuuzens Dialectkoor in Klarenbeek (16-03-2011)
Het Oosterhuuzens Dialectkoor uit Oosterhuizen geeft op vrijdag 08 april weer een uitvoering in het zalencentrum De Nieuwe Zweep in Klarenbeek. Onder leiding van dirigent Klaas Berends brengt het koor een gezellig programma van grotendeels nieuwe liedjes. Als gasten treedt het duo ´t Canbesso op die luisterliedjes zal brengen.

Bron: Regiobode


Mondolia doet mee aan brede schoolactiviteiten (16-03-2011)

Muziek- en amusementsvereniging Mondolia uit Oosterhuizen doet mee aan de brede schoolactiviteiten. In vier workshops kunnen de leerlingen van de Obs Oosterhuizen, Lieren en Beekbergen de beginselen van muziekleren. De vier workshops worden gehouden op vrijdagmiddag van 15.45 tot 16.45 uur op de Obs Oosterhuizen. Op de data: 25 maart, 01, 08 en 15 april.

Bron: Regiobode


Paul meulenberg wint oosterhuizense open (13-03-2011)
 

Paul meulenberg wint  oosterhuizense open 13-03-2011
Paul Meulenberg heeft op zondag 13 maart 2011 de Oosterhuizens Open gewonnen. Hij had 89 slagen nodig (18 boven de baan). Tweede werd Hend Boeve (96 slagen), op de voet gevolgd door Mike van Emmerik (98 slagen). Joop van Alphen (102 slagen), Henny Berends (104 slagen) en René Post (114 slagen). Met handicapverrekening was Henny Berends eerste geworden, Joop van Alphen won de longest drive. Mede door de weersomstandigheden was het een zeer geslaagde dag. Helaas moesten Eric Balkema en Peter Bakker verstek laten gaan.


Logo fietsgilde_225 (07-03-2011)
 

Logo fietsgilde_225 07-03-2011
Het Fietsgilde Apeldoorn begint weer met de wekelijkse fietstochten op dinsdag 3 mei a.s. Dan gaat om 10.00 uur de tocht door de IJsselwaarden van start bij Café De Hamer aan de Zwolseweg in Wenum. De route van ca. 40 km voert door de prachtig in bloei staande IJsselvallei en komt o.a. in Terwolde en Twello. Tijdens deze ontspannen tocht laten gidsen u kennis maken met al het moois dat er onderweg te zien is. Deelname kost € 2,50 per persoon en u dient zelf eten en drinken voor onderweg mee te nemen. Daarna is er tot en met oktober iedere week een fietstocht, elke keer met een andere route en naar een ander doel. De tochten gaan zowel door de IJsselvallei als over het Veluwemassief. Een ideale manier om op een leuke en gezellige manier de omgeving van Apeldoorn beter te leren kennen. Alle informatie over deze fietstochten is te vinden op www.fietsgilde-apeldoorn.nl. 


Verzet tegen nieuwe weg (02-03-2011)

De dorpsraad Oosterhuizen keert zich tegen de aanleg van een nieuwe provinciale weg op de oosteoever van het Apeldoorns Kanaal. De dorpsraad vreest een sterke toename van het verkeer door ons buurtschap. Aanleiding om aan de bel te trekken is het gezamenlijke pleidooi van diverse dorpsraden tussen Apeldoor en Dieren voor de dergelijke weg, alsmede de oproep van de provinciale VVD en het regionale bedrijfsleven in het kader van de verkiezingen voor provinciale staten.

Bron: De Stentor


Wiljo van Engeland wint 10 over Rood Oosterhuizen (01-03-2011)

In het dorpshuis van Oosterhuizen werd de afgelopen week het jaarlijkse 10 over Rood toernooi gespeeld. Alle vier de voorronde avonden waren de beide biljarttafels goed bezet met maar lierst 170 enthousiaste biljarters. Kortom: een volle bak! Uitslag: 1. Wiljo van Engeland (5e ronde uit), 2. Joop Schild (7e ronde uit), 3. Rob van Engeland (8e ronde uit).

Bron: Voorster Nieuws


Duurzame energie, hoog op de agenda van de dorpsraad (18-02-2011)

Duurzaamheid is een populair onderwerp van gesprek. De gemeente Apeldoorn is voor duurzaamheid en kijkt naar het opzetten van een eigen, duurzame energiecentrale voor de gemeente Apeldoorn.

  • Wat kunnen we zelf doen, gewoon in ons eigen huis en in ons eigen dorp?
  • Wat heb je met duurzaamheid en wat doe je zelf in je eigen omgeving?
  • Kunnen we in ons eigen dorp duurzaam energie opwekken?
  • Doen we dat allemaal zelf of met elkaar?
  • Hoe help je elkaar daarbij?

Een aantal inwoners hebben besproken wat al niet mogelijk is in Oosterhuizen.


Nieuw Oosterhuizens Kinderkoor (16-02-2011)

Met de oprichting van het Oosterhuizens Kinderkoor heeft Apeldoorn en omgeving na lange tijd weer een kinderkoor. Het koor bestaat uit ruim 40 kinderen en werd onlangs aan de ouders en pers gepresenteerd in de Openbare basisschool Oosterhuizen. Naast het kinderkoor is er in Oosterhuizen ook een mannenkoor (Het Oosterhuizens Dialectkoor) en een dameskoor (De Regenboog) actief.


Noeste werker Theo Kleverwal gehuldigd (04-02-2011)

Op de donateursavond, zaterdag 29-01-2011 in het Dorpshuis, is Theo Kleverwal uit de buurschap Scherpenbergh gehuldigd bij zijn afscheid als bestuurslid/vrijwilliger. Voorzitter Jan Pongers van de stichting het Dorpshuis sprak lovende woorden over de grote verdiensten van Theo. Ruim 28 jaar was Theo de stuwende kracht achter het Dorpshuis. Samen met zijn vrouw Riet lag zijn hart en ziel bij het Dorpshuis.


Vanuit Oosterhuizen armoede te lijf (30-01-2011)   Janneke Slingerland leidt vanuit haar woonboerderij in Oosterhuizen een foundation die zich inspant voor arme en droge Indonesische eilandjes. Twee eilandjes, ver weg in het uiterste oosten van het onmetelijke eilandenrijk dat Indonesie heet, Savu en Sumba heeft haar speciale aandacht. Momenteel is ze druk bezig om voor deze twee eilandjes bij de Nederlandse overheid subsidies te verkrijgen. Het doel is om een Duurzaam Savu te bereiken.  Lees verder: Vanuit Oosterhuizen armoede te lijf.pdf of volg deze link:http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/7874612/Vanuit-Apeldoorn-armoede-te-lijf.ece  
Bron: De Stentor