Archief 2008


Buurtbus van start (13-12-2008)
 

Buurtbus van start 13-12-2008
Onder feestelijke begeleiding en grote belangstelling is zaterdag 13-12-2008 de buurtbus in Oosterhuizen van start gegaan! Met een uursdienst wordt gereden van Camping de Bosgraaf via Lieren en De Heemgaard naar Busstation/NS in Apeldoorn

 


Najaarsoverleg met de gemeente Apeldoorn (04-12-2008)

Woensdag 03 december heeft onze dorpsraad weer het jaarlijkse najaarsoverleg gehad met de gemeente Apeldoorn. Diverse onderwerpen passeerden de revue zoals de 30km en de afwerking van de bermen voor de nieuwbouwwoningen. Het wachten is op het verslag van de gemeente.


Oosterhuizense Open Golfkampioenschappen gestaakt (01-12-2008)

Vanwege prachtige weersomstandigheden is gisteren de Oosterhuizense Open Golfkampioenschappen na 9 holes gestaakt. Prachtige omstandigheden: dikke sneeuwvlokken, windstil en inmiddels een laagje sneeuw van 3 cm. Voor de golf iets minder, de vertrekkende bal was nog te volgen maar verdween daarna in de sneeuw, terugvinden een avontuur en het putten was wegens sneeuwafzetting op de bal niet mogelijk. Winnaar van vorig jaar en organisator Paul Meulenberg kon niets anders doen dan de wedstrijd staken. Op zondag 25 januari wordt de wedstrijd overgespeeld. Bij de afslag was een ieder nog optimistisch. Voor indruk:zie foto.


Openbare vergadering dorpsraad Oosterhuizen (27-11-2008)

Gisteravond was weer de halfjaarlijkse openbare vergadering van onze dorpsraad. Er was een redelijk grote opkomst. Bart Willemsen heeft na jarenlange inzet de adviesraad verlaten. Andere onderwerpen: Peter Bakker heeft een toelichting gegeven op deze website en mogelijke toekomstplannen, René Post heeft met trots gemeld dat de aanleg van het kunstsportveld is gestart en uitleg gegeven omtrent de mogelijkheden, Karin van Essen heeft de dienstregeling van de buurtbus uitgereikt en natuurlijk is er gesproken over de verkeerssituatie in ons dorp en het uitblijven van de 30km beperking.


Zaterdag gaat de schop in de grond (19-11-2008)

Zaterdag gaat de schop in de grond 19-11-2008
Het is zover. Als het met het weer meezit gaat zaterdag 22 november a.s. de schop in de grond. Er is ruim € 50.000 bij elkaar gesponsord, voldoende om te starten met de aanleg van Oosterhuizen’s kunstgrasveld. De aanleg wordt uitgevoerd door de Grontmij. Voor een uitvoerig verslag: zie rubriek Sportveld.


Openbare vergadering Dorpsraad Oosterhuizen (15-11-2008)

Woensdagavond 26 november is weer de openbare vergadering van onze Dorpsraad. Iedereen is welkom. Aanvang 20.00 uur, plaats: Dorpshuis Oosterhuizen aan het oude Veen.


Het kunstgrasveld voor de school komt er! (29-10-2008)

Het is het kunstgrasveldteam gelukt! Voor het eind van dit jaar wordt gestart met de aanleg van het kunstgrasveld voor de school Obs Oosterhuizen, oplevering is afhankelijk van het weer/vorst. De gemeente heeft toestemming gegeven; de Grontmij uit Lieren is de uitvoerder. Het betreft een veld parallel aan de school van 30 x 16 meter. Het veld wordt multifunctioneel met in ieder geval een voetbalveld en in het midden een origineel volleybalveld.


Toos Groeneveld houdt van groene keuken (17-09-2008)
Onze inwoonster Toos Groeneveld verzamelt al enige jaren alles wat met groen keuken-emaille te maken heeft. Inmiddels heeft ze een unieke verzameling bij elkaar gesprokkeld. Bijzonder is de lichtgroene emaille keukenklok.


Mien Berends-Hollander heropent Dorpshuis Oosterhuizen (10-09-2008)

Aan Mien Berends-Hollander zaterdag 06 september de eer om het Dorpshuis aan de Oude Veen te heropenen. De 86-jarige buurvrouw, nog actief deelneemster aan de activiteiten, knipte het lint door, waardoor alle belangstellenden toegang kregen tot het gebouw en kennis konden nemen van de vernieuwingen.


Waterschap verbetert Oosterhuizerspreng (10-09-2008)
Het waterschap is begonnen met de laatste werkzaamheden aan de Oosterhuizersprend. De schotbalkstuw en schotbalkhuisje zijn gerestaureerd en de bossen opgeknapt. Veel inwoners zijn het niet eens met het omhalen van 80 jarige inlandse eikenbomen, deze horen volgens het waterschap niet in dit landschap thuis


Fraai werk supermasters (01-09-2008)
 

Fraai werk supermasters 01-09-2008Onze inwoonster Mieke Veerkamp is als kunstenaar/docent betrokken geweest bij de masterclass voortkomend uit de Holland Papierbiënnale in Apeldoorn (CODA). Mede onder haar leiding hebben 50 deelnemers prachtige kunstwerken gemaakt. Mieke heeft zich op "vreemde vogels" gestort.

 


Vakantie levert dorpshuis facelift op (01-09-2008)
Vele vrijwilligers (voor het slopen) en vijf aannemers (weer opbouwen) hebben de schoolvakantie gebruikt om het dorpshuis flink te verbouwen. Op zaterdag 06 september wordt het verbouwde dorpshuis geopend. Ons 23 jaar oude dorpshuis in de oude school is dan weer helemaal bij de tijd.


Snuffelmarkt groot succes (01-09-2008)
Onder ideale weersomstandigheden is zaterdag 30-08 de jaarlijkste snuffelmarkt bij ons dorpshuis gehouden. Vooral de jongeren onder ons hebben goede zaken gedaan.


 Natuurpark Albameer in trek bij wandelaars (14-08-2008)
Het nieuwe natuurgebied Albameer tussen Oosterhuizen en Loenen bij het Apeldoorns kanaal wordt steeds meer bezocht. Het publiek weet het fraaie natuurgebied te ontdekken en ook vogels hebben in dit meer zo'n 40 hectare volop de ruimte.


 Trekkertocht AAIT VEDAN op zaterdag 27 september in herkansing (07-08-2008) De trekkertocht is in zicht. Na de zomer komt dan nu de herkansing voor een tochtje op de trekker. Op zaterdag 27 september gaat de stoet echt op pad. Hopelijk kunnen we ook dan op jullie allen rekenen!  Kijk je tractor nogmaals na en controleer of de verzekering in orde is en ga mee! Laat ons voor 20 sept. aub even weten of je meerijdt. Graag ook per mail zodat we van jullie allen een mailadres hebben.


 SMS-alert in heel Apeldoorn (01-08-2008)
Na een succesvolle proef in het stadsdeel Noordwest hebben de politie en de gemeente besloten om de SMS-alert uit te breiden naar heel Apeldoorn. Met SMS-alert kan de politie bewoners per SMS – een kort tekstbericht op de mobiele telefoon - snel informeren over incidenten in een bepaalde wijk of buurt. Bijvoorbeeld als een kind zoek is of inbrekers actief zijn. Deelnemers op hun beurt kunnen tips en andere bruikbare gegevens snel doorgeven via het telefoonnummer dat in het SMS-bericht staat vermeld.


Inspraak Verordening (01-08-2008)
Spreek tot 17 september 2008 in op de Verordening dorps- en wijkraden. Burgemeester en wethouders delen mee dat de nieuwe Verordening dorps- en wijkraden inclusief de toelichting en de bijlagen met ingang van 24 juli 2008 ter inzage liggen in het Stadswarenhuis, Marktplein 1 in Apeldoorn. De termijn is vanwege de vakantieperiode acht weken. De Verordening en de daarbij behorende toelichting kunt uhier downloaden. De verordening is geactualiseerd en de daarbij behorende subsidieverdeling is aangepast. Via de website van degemeente Apeldoornkunt u meer over dit onderwerp lezen.


 't Oosterhuisje wordt peuteropvang (09-07-2008)

Peuters van 2 tot 4 jaar kunnen met ingang van 01 september 2008 vijf uur per ochtend op maandag, woensdag en vrijdag terecht bij peuteropvang 't Oosterhuisje. Informate tel: 055 506 4405.


 Mark Huisman nachtegaal van Oosterhuizen (25-06-2008)
Vrijdagavond 20 juni waren weer de traditionele optredens in het amfitheater. Vrouwenkoor De Regenboog, het Oosterhuuzens Dialectkoor en vele anderen gaven acte de presence. Uitblinker was Mark Huisman als Oosterhuizense Jantje Smit.


 Beekbergen en Lieren dijen uit (21-06-2008)
De meeste woningen uit de dorpsvisies gaan naar uitbreidingslocaties. Van de 400 woningen die de gemeente de komende 15 jaar in Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen wil laten bouwen zullen de meeste buiten de dorpen komen. De bedoeling is dat op diverse plekken in Oosterhuizen 25 woningen worden gerealiseerd.


 Weer pinksterfeest in Oosterhuizen (05-05-2008)

In het pinksterweekend is het weer feest in Oosterhuizen. Op het programma staat o.a. Feest voor de kinderen van de basisschool, kermisattracties, vogelschieten + huldiging, Oranjebal met showband, en natuurlijk de rommelmarkt op tweede pinksterdag. Feestterrein is aan de Achterstekerkweg in Oosterhuizen.


Provincie en busbedrijf akkoord met buurtbus naar Oosterhuizen (23-04-2008)
Gelderland en busbedrijf Veolia hebben toestemming gegeven voor de start van een buurtbus tussen Oosterhuizen en Apeldoorn. De werkelijke start (september 2008) hangt af van de aanmelding vrijwillige chauffeurs. Men kan zich aanmelding via contactformulier op deze website. Voorwaarden: gezond en <70 jaar.


 Amper dorp, maar het dorpshuis bloeit (08-04-2008)

Bert Felix heeft in De Stentor een leuk artikel geschreven over ons dorpshuis. Jan Pongers is aan het woord.


 Genieten van stilte (04-04-2008)

In de special van De Stentor over fietstochten wordt de Oosterhuizenroute genoemd als één van de mooiste fietsroutes van de Veluwe, en terecht! Zie voor meer informatie de rubriek: In de pers 2008. De beschrijving van deze fraaie fietsroute vindt u in de rubriek Ons Dorp.


 Sleutels huurwoningen worden uitgereikt (09-03-2008)

Woensdag 12 maart 2008 worden de sleutels van de 4 huurwoningen uitgereikt aan de bewoners. De exacte opleveringsdatum van de koopwoningen is nog niet bekend, maar dit zal niet al te lang meer op zich laten wachten.
 Meer leven nodig voor gezonde dorpshuizen (05-03-2008)

De gemeente Apeldoorn wil onderzoek doen naar een mogelijke verbreding van de activiteiten van de dorpshuizen. Ook ons dorpshuis en de dorpsraad is hierbij betrokken.

 Mondolia heeft weer ruimte om jeugd op te leiden (05-03-2008) 

Mondolia heeft na uitvoering op 14 en 15 maart weer ruimte om jeugd op te leiden. Lees meerin rubriek in de pers

 Oosterhuizen gered door akkerrandwal (01-03-2008)

Ons mooie dorp Oosterhuizen zou door stuifzanden van de kaart zijn geveegd als er bij de Hulhorstweg geen akkerrandwal zou zijn

Eerste vrouwen trekkertocht (14-04-2008)
 

Eerste vrouwen trekkertocht 14-04-2008Op zaterdag 17 mei wordt de eerste vrouwen trekkertocht "Aait Vedan" verreden. De start is om 13.00 uur op het terrein van de firma Domatrac aan de Veendijk. Er wordt rustig in colonne achter elkaar aan gereden en we gaan genieten van een mooie tocht in onze omgeving en het geluid van de motoren. Broodjes en koffie gaan mee in het bakje achterin en langs de route maken wij een koffiestop. De route wordt op de dag zelf bekendgemaakt, deelname is 10 euro pp(kosten catering) rond 17.00 uur zijn we weer terug te zijn aan de Veendijk de tocht gaat alleen door bij droog weer