OnsOosterhuizen.nl

Inloggen of inschrijven

Smalspoorlijntje van de Alba

  • 2 reacties

Geen idee of dit de juiste plek is om deze link te plaatsen maar ik kwam op het internet een mooi stukje tegen over het voormalige smalspoor lijntje vanaf de Alba Steenfabriek naar de huidige halte Immenberg.

Voor de liefhebbers van wat historie: http://www.industriespoor.nl/Alba.htm

ik denk dat er wel wat inwoners zijn die hier meer over kunnen vertellen


Deel dit bericht!

Reacties

Teun Schotpoort
30 april 2019

Ja Henri, dat waren nog eens tijden! Met een eigen gemaakte pijl en boog of kattepult in het Alba gat, nog net geen jute zak om de kont! En natuurlijk op de laatste lorrie springen en mee liften tot vlak bij Het Wittekruis. Iets voor het laadperron eraf springen en dan rap verstoppen in het bos bij het kalkhuisje en maar wachten tot het treintje terug kwam en dan volgde weer dezelfde procedure. Groeten en goed goan!

Annie de Groot
5 mei 2019

Mooi verhaal Henri, van Gert-Jan veel gehoord over het oude spoortje van de Alba. De vader van de van Hunens uit Oosterhuizen was de machinist, woonde toen aan het Zand, waar nu Cees van Mourik woont. Ook de herinneringen van Teun zijn leuk, oude tijden herleven.
Groet, Annie

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.