Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Onsoosterhuizen.nl

Inloggen of inschrijven

Dorpsraad Oosterhuizen
21 november 2018

Helft AED's niet de hele dag beschikbaar. In Oosterhuizen de AED naar buiten?

De helft van de AED's in Nederland is niet de hele dag beschikbaar (https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/164462/helft-aed-s-niet-hele-dag-beschikbaar). In Oosterhuizen is dit ook het geval. De AED hangt in het Dorpshuis. Bij noodgevallen, buiten de openingstijden van het Dorpshuis, kunnen we er geen gebruik van maken. 

De Dorpsraad heeft dit met de gemeente besproken. Om de AED naar buiten te kunnen plaatsen, moeten er genoeg actieve vrijwilligers in de omgeving zijn/wonen. Op dit moment zijn in onze buurt 11 vrijwilligers aangemeld bij hartveiligwonen.nl. 

Mocht je een reanimatietraining hebben gevolgd en doe je elk jaar een opfriscursus, meld je dan aan bij Hartveiligwonen  https://thecprnetwork.com/nl/burgerhulpverleners/ en volg de instructies in de app. Hoe meer vrijwilligers we hebben, hoe groter de kans dat de AED van het Dorpshuis buiten geplaatst wordt!

Mochten er vragen zijn dan horen wij ze graag van jullie.