OnsOosterhuizen.nl

Inloggen of inschrijven

Gratis je eigen website via de buurtsite!

Maak nu je eigen pagina op OnsOosterhuizen. Voor je bedrijf, vereniging of organisatie. Makkelijk, mooi én gratis! Dus...aan de slag!

Heb je wat hulp nodig? Kom naar de Buurtkoffie in het Dorpshuis. Bijvoorbeeld 5 februari. We helpen je graag!

Hieronder het bericht van Mijnbuurtje over de verbeteringen van de buurtsite:

🥳Nieuw jasje voor pagina's organisaties en een "donkere modus".

De pagina's van organisaties hebben een nieuw jasje. Ook kun je deze site in donkere modus bekijken. Hieronder lees je er meer over.

Nieuw jasje voor pagina's organisaties
Uit onderzoek naar de behoeften van lokale organisaties bleek dat ze veel moeite hebben met hun online presentatie in de buurt. Hierbij vonden ze belangrijk:

 • een eigen huisstijl (logo, foto's, kleuren, slogan)
 • de mogelijkheid om zelf de volgorde te bepalen van de content op hun pagina
 • moet zoveel mogelijk lijken op een 'eigen' website
 • kunnen zien van bezoekstatistieken

Het productteam van onze leverancier mijnbuurtje.nl heeft de afgelopen tijd de groepspagina flink onder handen genomen. Wat verandert er?

 • je kopfoto's beslaat nu de hele breedte van de pagina en komt zo veel beter uit de verf (voor het mooiste resultaat gebruik een afbeelding met de afmeting: 1440 px bij 420 px)
 • je kunt daar nu ook je eigen slogan weergeven
 • de naam is omgedoopt van 'groep' naar 'pagina' in lijn met hoe andere media zoals Facebook dit noemen
 • In het beheermenu ziet de paginabeheerder de bezoekstatistieken
 • het menu wordt nu onder de kopfoto horizontaal getoond met twee niveaus.
 • Als paginabeheerder kun je uit zeven ondersteunde 'digitoegankelijke' kleuren een eigen themakleur voor je pagina kiezen, mét een steunkleur. 
 • Als paginabeheerder kun je de volgorde van items (zoals berichten, agenda etc) op je pagina bepalen.

Met deze nieuwe weergave kunnen organisaties, ondernemers en initiatieven zich professioneel presenteren en communiceren met hun doelgroep.

Donkere modus
Je wilt 's avonds in bed nog even op deze buurtsite kijken😀. Op dat moment komt er een bult licht van het scherm af waardoor je ogen zich weer moeten aanpassen. Zonder dat je het weet slaap je hierdoor veel later in. Het wordt de innovatie van de eeuw genoemd: de 'dark modus'. Wat is hier zo speciaal aan en wat zijn de voordelen?

Donkere modus geeft rust
Een donkerder scherm geeft meer rust aan je ogen. Veel apps zijn inmiddels beschikbaar in de 'dark modus' en nu dus ook deze buurtsite!

Energiebesparing
Veel smartphones beschikken inmiddels over OLED-schermen. Wanneer iets zwart is op het scherm betekent dit dat de pixel wordt uitgeschakeld. Doordat de pixel geen energie nodig heeft zal dit ook bijdragen aan de accuprestaties.

Je kunt zelf kiezen tussen de donkere of de lichte modus door te klikken op het universele 'toegankelijkheids' icoon bovenaan het scherm naast 'Zoeken'.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.