Menu

Uitgelicht:

nog meer glasvezel in Oosterhuizen

René Post
16 mei 2018

Ongeveer een maand geleden zijn Henk de Pater, Léon Coulier en ik benaderd om op te treden als ambassadeurs voor Glasvezel Buitenaf. Een partij die 5000 niet COAX-woningen in de regio Veluwe Oost, de unieke en nagenoeg éénmalige (zo werd verkondigd) mogelijkheid biedt om woningen in het buitengebied op het snelle internet te krijgen.

Wij waren super enthousiast en wilden de taak op ons nemen om onze buurtbewoners ook enthousiast te maken. Dit hebben wij geprobeerd bij de laatste dorpsraadvergadering. Inmiddels heeft een aantal van ons een brief in de bus gekregen van Glasvezel Buitenaf waarin wordt uitgelegd wat het project inhoudt en men vooral wordt uitgenodigd om naar één van de informatieavonden te komen die deze week van start gaan.

Zeer verbaasd waren wij dan ook dat er nu ook een brief in de bus lag van Digitale Stad Veluwe, die diezelfde regio Veluwe Oost van glasvezel wil voorzien. Echter, niet alleen de 5000 woningen die geen snelle internet hebben (de "geen COAX-aansluitingen") maar ruim 9400 woningen, inclusief (tenminste, zo lijkt het) ook adressen met een COAX aansluiting. De prijzen zijn iets anders: € 1500 in plaats van € 1600, met de mogelijkheid om dit in 2 termijnen te betalen en geen vastrechtregeling. Tevens zijn er andere aanbieders: KPN, Tele2, T-Mobile, en een aantal andere bekende namen. Beide projecten hanteren een grens van 50% aanmeldingen.

Wat we hier nu mee aan moeten is een beetje onduidelijk. Wij zijn verrast en voelen ons een beetje in ons hemd gezet en zullen dit zeker bespreken op één van de informatieavonden van Glasvezel Buitenaf.

Wordt vervolgd ....

Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »