Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Nieuws:

Nieuwe lente: burgerinitiatief BLOEM

Janneke Slingerland, (Dorpsraad Oosterhuizen)
13 april 2017

Iedereen kan in huis of op het werk energie besparen. Bijvoorbeeld met LEDlampen, dubbel glas, muurisolatie, een slimme meter of een warmtepomp. Ook nemen steeds meer mensen zonnepanelen om zelf elektriciteit op te wekken. Of ze doen mee in een initiatief om samen zonnepanelen op het dak van de school te leggen. Er kan zo veel, maar waar moet je beginnen en wie heeft voldoende ervaring voor een goed advies?

Met dit soort vragen is in 2016 een groepje bewoners van Beekbergen en Lieren met elkaar in gesprek gegaan. Mensen die in eigen huis al ervaring hebben opgedaan, en mensen die vanuit hun werk goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden. Na gesprekken met de dorpsraden van Beekbergen-Lieren en Oosterhuizen is het nu tijd voor de volgende stap: de start van een burgerinitiatief BLOEM. Dat staat voor onze ambitie om Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen Energieneutraal te Maken.

De komende tijd zult u vaker van ons horen. Twee leden hebben zich laten scholen als vrijwillig energiecoach voor de gemeente Apeldoorn. Zij bereiden een informatiepunt in Beekbergen voor. Ook zullen we u in dit blad laten delen in onze eigen ervaringen, bijvoorbeeld met de vriezer die een hap uit de energierekening bleek te nemen. En we zoeken contact met de scholen, de sportclubs en anderen in onze mooie dorpen, die mogelijk interesse hebben om mee te doen. Wanneer je met raad en daad wil bijdragen aan onze ambitie, neem dan contact op met duurzaambloem@gmail.com.

Reacties