Menu

Nieuws:

Energie besparen doe je zo

Janneke Slingerland, (Dorpsraad Oosterhuizen)
13 februari 2018

Energie besparen doe je zo

Is het motto van het inloopspreekuur dat burgerinitiatief bLoEm voor de inwoners van onze dorpen iedere eerste dinsdagavond van de maand van 18.30u tot 20.00u houdt in het kantoor van de dorpsraad in De Hoge Weye in Beekbergen.

Daar zitten de vrijwillige energiecoaches van bLoEm  voor u klaar met weer een nieuw onderdeel: een op schaal gemaakt huis waarin allerlei energie besparende maatregelen verwerkt zijn.

Energie besparende maatregelen zijn toch best wat abstract en met name de vraag wat te doen in welke volgorde is best ingewikkeld. Op basis van dit mooie huis kunnen de energiecoaches u op aanschouwelijke wijze laten zien wat zoal de mogelijkheden zijn.

Afgelopen dinsdag 6 februari hebben we onze eerste avond gehouden en onze eerste bezoekers mogen ontvangen. Heel leuk, daarbij heeft ons huis direct zijn waarde bewezen.

 

Iedere eerste dinsdagavond  van de maand is natuurlijk simpel te onthouden.

De avonden worden daarnaast nog eens aangekondigd in de agenda van de Dorpsvizier.

Burgerinitiatief bLoEm wil onze dorpen energieneutraal maken. Regelmatig zullen er stukjes geschreven worden om ervaringen te delen door leden van het burgerinitiatief en andere inwoners die minder fossiele energie willen gebruiken. Natuurlijk kunt u ons ook bij u thuis uitnodigen, komen we langs met onze kennis en onze warmtebeeld camera. Aanmelden kan via: duurzaambloem@gmail.com

Cor Westrik

                                                                                                             

Reacties