Onsoosterhuizen.nl

Inloggen of inschrijven

Trekkertrek Klarenbeek 29 juniOp 29 juni 2019 organiseert Stichting Trekkertrek Klarenbeek weer een nieuwe slep.          

Trekkertrek in Klarenbeek is een sport die beoefend wordt door landbouwtractoren, die door middel van een sleepwagen over een zo groot mogelijke afstand rijden. Hierdoor wordt bepaald welke tractor het sterkst is. Om het leuk te houden voor de deelnemers worden de tractoren ingedeeld in verschillende klassen .

De baan is 100 meter lang, maar het is niet makkelijk om die 100 meter te halen. De sleepwagen wordt bij elke meter zwaarder gemaakt.

Degene die het verst kan trekken heeft gewonnen in zijn of haar klasse. Vanaf dit jaar zijn er zelfs twee nieuwe klasses: de 8 ton XL en 12 ton.

Inschrijven kan op www.trekkertrekklarenbeek.nl tot en met 8 juni en vol is vol. 

De baan gaat op zaterdag 29 juni open om 11.30 uur en de start van de wedstrijd is om 12.00 uur.

Voor iedereen is er wel wat te doen. Er is genoeg te eten en te drinken, er is muziek in de tent en voor de kleinste bezoekers is er weer een springkussen aanwezig. Door glazen en te verzamelen kunnen de kinderen ook nog een zakcentje bij verdienen .

Wil je een indruk krijgen van hoe die Trekkertrek nou precies werkt, bekijk dan hier het filmpje van buurman Wilfred de Groot, die een trouwe deelnemer is van de Trekkertrek in Klarenbeek.