Hieronder het recept uit een blad van Keurslager Oosterbeek voor een ouderwetse jachtschotel, lekker nu het koude weer er weer aankomt.
Benodigdheden: 800 g riblappen, 4 uien, 125 gr roomboter, 300 ml rundvleesbouillon, paar laurierblaadjes en kruidnagels, paar grote zure appels in plakken, 1 kg zoete aardappels geschild, 50 ml volle warme volle melk, 2 theelepels grove Zaanse mosterd, 2 eetlepels warme appelstroop.
Oven voorverwarmen op 200 gr. Uien in roomboter in braadpan glazig bakken. Riblappen rondom bruin bakken. Bouillon en kruiden toevoegen en met deksel op de pan 2,5 uur op laag vuur laten sudderen. Of in oven van 110 gr.
Kook de aardappelen gaar, en houd er twee apart, snijd er plakjes van. Maak van overgebleven aardappels en melk een luchtige puree, op 't laatst mosterd erdoor.
Schep de helft van de inhoud van de braadpan in een ovenschaal en verdeel er de helft van de appelplakken over. Schep daarop de helft van de zoete aardappelpuree. Herhaal dit nog een keer en bedek schotel met plakjes aardappel. Schotel nog 30 minuten in warme oven en voor opdienen versieren met warme appelstroop.
Eet smakelijk! En als je vlees van Jaap Oosterbeek koopt is het rundvlees van mijn zwager Peter en zus Annemarie (Vleesvee Integratie Twente), een heel lekker en verantwoord stuk rundvlees van de Blonde d' Aquitaine koe, de Limousin of de Belgische Blauwe.